För er som vill bygga nytt!


Byggställning runt husgrund och påbörjad första våning

Att hitta ert drömhem är inte alltid enkelt. Kanske särskilt inte på den plats ni önskar. Men att ta steget till att bygga eget kan självklart kännas överväldigande. Då finns vi här för att hjälpa er med nybyggnationen av ett hus som uppfyller alla era önskemål. Vi ansvarar för hela projektet så att ni som kund bara behöver ha en kontakt från början till slut. Vi är en totalentreprenad som tillsammans med våra samarbetspartners sköter vi allt, hela vägen från ritningar och markberedning till möblering och inredning.

En gemensam vision


Om det önskas så kan vi skapa 3D-visualiseringar för att visa husets exteriör eller inredningen i ett kök. Då det rör sig om en nyproduktion så kan det underlätta att se hur valet av material, färger och vitvaror passar er stil och stämmer överens med vad ni har tänkt innan ni tar ett slutgiltigt beslut. I stället för att titta på ritningar och läsa beskrivningar kan vi snabbt ”testa” nya idéer digitalt och hitta något som ni blir riktigt nöjda med.

3D rendering - Stort fjällhus i vinterlandskap
3D-visualisering av husets exteriör.
3D-visualisering av kök - Tre versioner sida vid sida med olika material och färger
Tre 3D-renderingar av samma kök i olika färger och material.
Ritning av ett hus
Fasad-ritning av husets baksida.

När ritningar och bygglov är på plats så sätter vi igång och bygger. Tillsammans med våra partners kan vi markbereda, gjuta plattan och påbörja konstruktion.

3D visualisering på tomtritning
Visualisering av huset direkt på tomtkarta från kommun.

Inredning


Oavsett om ni behöver hjälp att bestämma vilket golv ni vill ha, eller vilka färger som passar i köket, så kan våra duktiga inredare hjälpa till. Vi hjälper er att rita och planera kök och övriga rum. Vi kan göra allt från att platsbygga möbler till att inreda och möblera så att ni kan flytta in i ett nyckelfärdig fullt möblerat hus.

Vardagsrum med inredning från Residenshem

Arbetsområden


Med vårt huvudkontor i Östersund samt lager och produktion i Kälarne, så jobbar vi främst med projekt i Jämtland och Härjedalen. Våra största uppdrag har vi för tillfället i Åre, Vemdalen och Storhogna. Utöver Jämtlands län så arbetar vi även i Stockholmsområdet.


Åre


Utsikt från Åreskutan med skidliften Gondolen i förgrunden framför en rosa soluppgång över fjällen.
Åre är den största fjällsport- och alpinsportorten i Sverige. Med över 100 världscuptävlingar i bagaget så är det svårt att säga annat än att Åre har Sveriges bästa skidanläggning.

Vemdalen


Vemdalen
Mitt i vårt avlånga land ligger Vemdalen. Med sina tre skidområden (Vemdalsskalet, Klövsjö-Storhogna och Björnrike) och många fina längdspår är det en riktigt härlig plats att njuta av den svenska naturen.

Stockholm


Stockholm
Vår fina huvudstad behöver knappast någon större introduktion. Med ett annat klimat än i de svenska fjällen där vi vanligtvis bygger så ser vi stora möjligheter att skapa helt andra typer av fantastiska byggprojekt.
Dennis Ålander
Dennis Ålander | Residensbygg

Behöver ni hjälp med ert nästa projekt?